794 125 629 / 882 461 063 biuro@ulanskazagroda-dieta.pl

Ewa Dąbrowska dieta

Wstępna część diety to głodówka, okresowa kuracja, która jest odtrutką a jednocześnie dostarcza enzymów, mikroelementów, witamin, oraz wzmacnia własne leczące mechanizmy. Jest niezastąpiona, ponieważ przywraca równowagę przemiany, zdrowia. Kiedy kuracja dobiega końca doktor Ewa zaleca stosowanie przez dłuższy czas nowego menu. Cała dieta wraz z metodą głodówki, oparta jest na naturalnych pokarmach, warzywa, owoce, ziarna, rośliny strączkowe z dodatkiem produktów zwierzęcych. Zasady diety jakie są przestrzegane podczas kuracji dietą warzywno-owocową, są restrykcyjne.
Od pierwszego dnia diety do kilku tygodni zleca się głodówkę. Następnym etapem jest dieta opartą na warzywach nisko skrobiowych jak marchew, buraki, seler, a także liściaste warzywa zielone np. sałata. Jako dodatek można stosować zioła oraz spożywać niskocukrowe owoce takiej jak: jabłka, grejpfrut, cytryny, niewielka ilość jagód. Szczególnie ważne jest zaspokajanie pragnienia. Idealnie do tego nadaje się woda oraz zielone soki, pochodzą one z zielonych pędów roślin, ponieważ są bogatsze w źródła bioaktywne niż korzenie, mają w sobie chlorofil i aktywne enzymy, które oczyszczają, odtruwają i odnawiają krew. To idealny, naturalny dostawca tlenu, energii, witamin. Pędy zielnych roślin można jeść na surowo. Najlepszym ich przykładem jest natka pietruszki, seler naciowy, szczaw czy brokuł.

Ewa Dąbrowska dieta
Ewa Dąbrowska dieta

Warzywa nie muszą być nudne!


Jak widać warzywa i owoce można spożywać w różnoraki sposób. Można jeść je na surowo, robić pyszne i smaczne sałatki i surówki, zupy warzywne które jeszcze lepiej smakują nam doprawione ziołami, a także warzywa duszone na parze lub pieczone. Żeby nasza dieta była prawidłowa i żebyśmy mogli wspomóc jej działanie, powinniśmy pic jak najwięcej wody, herbat owocowych lub ziołowych oraz soków warzywnych najlepiej robionych w własnym domu. Idealnie jest jeżeli mamy rośliny z własnego ogródka, które maja najwięcej witamin i doskonale znamy ich źródło pochodzenia.
Dzięki wstępnej części diety, eliminacyjnej “głodówki” następuje wykluczenie pewnych pokarmów, w szczególności kiszonych ogórków i soli której nadmiar jest szczególnie szkodliwy u osób chorujących i mających problemy z nadciśnieniem. Jak wiadomo sól zatrzymuje wodę i zwiększa ciśnienie krwi. W przypadku cukrzyków odradzamy gotowaną marchew, dynię, buraki a nawet mus z jabłek, ponieważ warzywa gotowane zwiększają poziom cukru we krwi.

Ewa Dąbrowska dieta gwiazd

Załom 15,
78-630 Człopa
koło Piły, Wałcza
woj. zachodniopomorskie

794 125 629

882 461 063

ulanskazagroda-dieta.pl
ulanskazagroda.eu

Dla osób podróżującymi środkami komunikacji miejskiej zapewniamy transport „z” i „na” przystanki (kolej, autobus).

Nieprawidłowa nazwa użytkownika, żadnych zdjęć, lub serwery Instagram nie został znaleziony
Nieprawidłowa nazwa użytkownika, żadnych zdjęć, lub serwery Instagram nie został znaleziony